Emocons en Bachbloesems

Emocons en Bachbloesems

Als mensen al die flesjes Emocons zien staan, denken ze onmiddellijk aan Bachbloesems. En terecht natuurlijk. Emocons en Bachbloesems lijken wel op elkaar: ze zijn 100% natuurlijk en plantaardig, en ze werken op de emoties. Emoties zijn bijzonder sterke impulsen die leiden tot handelingen, impulsieve handelingen. Zo lang de emoties en de handelingen positief zijn, is alles OK. Anders wordt het van zodra er negatieve emoties spelen, want die leiden tot handelingen waarvan we doorgaans niet beter worden.

De eerste persoon die op een gestructureerde manier met emoties wilde omgaan, en negatieve emoties wilde corrigeren, was Dr. Bach. Philippe gebruikte vele jaren de Bachbloesems in zijn praktijk, maar op een bepaald moment ondervond hij dat meer mensen terugkwamen en hem vertelden dat ze weinig of geen baat hadden gehad bij de Bachbloesems. Ze leken niet goed meer te passen. Je hebt wellicht ook al uitspraken gehoord als “de tijd van de Bachbloesems is voorbij”, of “onze trilling is zodanig veranderd dat Bachbloesems niet meer werken” … . Laat ons toe om duidelijk te stellen dat dit heel kort door de bocht is. Dagelijks zijn er nog massa’s mensen geholpen met Bachbloesems. Wat is er dan precies gaande?

Wel, de wereld is sinds de tijd van Dr. Bach ongelooflijk hard veranderd. We spreken bij Dr. Bach van een honderdtal jaar geleden, want hij had zijn bloesems omstreeks 1920 klaar. Dus op dezelfde plaats waar hij ongeveer honderd jaar geleden met zijn paard en kar rustig door de velden in Sussex reed, raast nu massaal verkeer op de M25, de drukste autostrade van heel Engeland. En waar de vele vliegtuigen naar Heathrow met onvoorstelbaar lawaai over zijn vredige huisje scheuren. Moest de arme man terugkomen, hij zou zijn streek niet meer herkennen. Zijn vredesenergie zit zeker nog wel in de Bachbloesems, maar zij stroken niet meer helemaal met het universum, met de wereld die er nu rondom hangt. Die wereld is te ingrijpend veranderd.

Met de moderne technologie gaat het normale levensritme onnoemelijk veel sneller dan pakweg 100 jaar geleden. Denk maar even aan het volgende: toen schreef je een brief, die werd met de post verzonden, en dan was het in het beste geval dagen wachten op een brief als antwoord. Nu stuurt men een SMS, en als je die niet dadelijk beantwoord, zelfs ‘s nachts voor sommigen :-), krijg je een “por”. In de tijd van Dr. Bach waren mensen enkel op de hoogte wat in hun buurt gebeurde. Vandaag wordt alles en nog wat met de GSM gefilmd, en in de wijde wereld gestuurd, terwijl het aan het gebeuren is.

En daarom was er, naast de fantastische bloesems van Dr. Bach, iets nieuws nodig. Iets sterkers, dat meer aangepast aan onze hypersnelle westerse wereld. Of eigenlijk de wereld in het algemeen, want oost en west verschillen niet meer ze fel van elkaar. En zo is Philippe dus op zoek gegaan om zelf iets te maken om de negatieve emoties te corrigeren. Dus voor alle duidelijkheid: er is zeker nog een plaats voor de bloesems van Dr. Bach. Alleen, in een aantal gevallen zijn ze niet meer optimaal. Oei, dik probleem? Welnee, de Emocons zijn een schitterende oplossing! Waarom?

Emocons verschillen vooral van Bachbloesems door hun bereidingswijze. Philippe heeft al zijn kennis en ervaring als apotheker gecombineerd met zijn passie voor planten en kruiden, en hun heilzame effecten. Hij heeft in alle delen van de wereld gezocht, contact gehad met deskundigen op het gebied van hun plaatselijke geneeskrachtige planten, vragen gesteld … kennis uitgewisseld. Maar hij zocht niet alleen in de ruimte, over de wereld. Philippe zocht eveneens in de tijd. Alle oude boeken en geschriften van meesters in de heilzame planten heeft hij bestudeerd. Als apotheker heeft hij uiteindelijk een sublieme synthese kunnen maken van Oost en West, van Oud en Nieuw. Met zijn open geest is Philippe er in geslaagd de link te vinden tussen wetenschap en magie, tussen de apotheker en de heks.

Alle wezens bestaan uit lichamelijke én geestelijke elementen. Lichaam en geest, lichaam en ziel. Beiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waar precies de raakvlakken zitten weten we nog niet precies. Maar daar gaat het ook niet om. Belangrijk is dat disbalans en ziekte zonder uitzondering plaatsgrijpen in en effect hebben op lichaam én geest. Dan is het logisch dat elke vorm van genezing, en bijgevolg elke vorm van “therapie”, zowel op het lichamelijk als op het geestelijke moet inwerken.

De lezer zal me ongetwijfeld toestaan om hier de belangrijkste regel van de Emoconie te herhalen: Emoconie behandelt géén ziekte, dat is uitsluitend voorbehouden aan artsen. Met Emocons corrigeren we wél negatieve emoties die kwalijke gevolgen op het leven hebben. Deze vorm van therapie gaat samen met een grote zorg voor een gezond lichaam, door gezonde voeding, lichaamsbeweging, rust en meditatie. De mens is een totaalpakket, en aspecten verwaarlozen is geen goed idee. Mens sana in corpore sano, een gezonde geest in een gezond lichaam, is een nobel streefdoel.

Een heleboel mensen kan zich in onze hectische tijden nauwelijks overeind houden. Stress, in welke vorm ook, vreet energie. Veel energie. En dat uit zich bij iedereen op andere manieren. Hoe beter onze conditie is, hoe beter we kunnen stand houden. Maar we hebben ondersteuning nodig. En dan is het goed dat er veilige, natuurlijke en efficiënte middelen zijn om ons die ondersteuning te bieden: de Emocons!