Reiki en het alledaagse leven

Reiki en het alledaagse leven

Reiki alledaags … ?

Reiki wordt onder de ‘spirituele toestanden’ gerekend. Heel wat mensen knappen daar op af. Spiritueel, chakra’s, energieën, aura’s … het klinkt allemaal nogal griezelig of misschien wel zweverig, weinig bij de alledaagse realiteit.

En inderdaad, Reiki wordt vaak gezien als een soort handoplegging, of als een soort sekte-achtig gedoe met inwijdingen en geheime symbolen enz. Wel, niets is minder waar! Reiki is in feite niks meer of niks minder dan een manier van leven, een levenshouding, een ingesteldheid.

Het is waar dat Reiki ook een methode biedt om jezelf of anderen te healen. Maar dat is niet de basis of de kern van Reiki, hoewel dat meestal zo aangeleerd wordt! Wat betekent dat nu in de praktijk?

Sta me toe een vergelijking te maken met een auto, en wagen. In wezen dient een wagen om je te verplaatsen. Meer niet. Natuurlijk bestaan er heel veel verschillende auto’s: kleintjes en grote (zelfs vrachtwagens), eenvoudige en extreem luxueuze, met verschillende motoren, in verschillende kleuren, met weinig of veel opties enz.

Natuurlijk hangt het af van jouw omstandigheden welke wagen het best geschikt is. Een alleenstaande die enkel naar het werk moet, heeft bijvoorbeeld een kleine, zuinige wagen die handig is in de stad. De brandstofleverancier heeft dan weer een bepaald type vrachtwagen nodig. De handelsreiziger die dagelijks uren in de wagen zit, zal bepaalde eisen stellen aan comfort. Maar hoe dan ook, elke wagen doet niks meer of niks minder dan je verplaatsen van punt A naar punt B.

Zo eenvoudig is Reiki

Reiki voor een gelukkiger levenNet zo is Reiki een soort ingesteldheid in het leven. Mikao Usui, de grondlegger van Reiki, omschreef het als volgt: “Het geheim om geluk uit te nodigen langs een heleboel voorspoed, het spirituele medicijn voor alle ongemakken”. Hoe doen we dat nu: sta dagelijks een tweetal keer stil bij enkele eenvoudige dingen waardoor je een rustiger en vriendelijker, een zachter mens wordt. Niet dat je dat nu nog niet bent, maar het geeft je extra reserve om het ook met anderen te delen. Je zou kunnen zeggen: “het ontvangen en het schenken van onvoorwaardelijke liefde”.

 

Op die manier stel jij je innerlijke GPS/navigatiesysteem telkens weer in op “je gelukkig voelen”.

Reiki legt je geen leefregels of principes op, het gaat niet om ‘de 5 geboden’. Het gaat over jouw recht op gelukkig zijn. Hoe vaak kijken wij westerlingen niet naar arme bevolkingsgroepen in de wereld? Telkens vragen we ons dan af hoe deze mensen er in slagen zich toch gelukkig te voelen, ondanks hun extreme materiële armoede. Het heeft alles te maken met hun levens-instelling. En dit is meteen de ‘basiswagen’, heel eenvoudig maar hij werkt!

Toch graag Reiki alledaags, maar iets sterker?

Wil je graag meer, dan kan je de behandeling gebruiken. Maar het is niet noodzakelijk. Of je kan ze uitsluitend op jezelf toepassen. De opties kies je helemaal zelf.

Wil je nog meer, dan kan je doorgaan en met symbolen leren werken. Het wordt allemaal wat intensiever en krachtiger. Een grotere, duurdere wagen met meer pk/kw of een grotere koffer.

En er is nog meer: je kan doorgroeien tot Master. Een luxewagen full-option. Dan heb je voor jezelf een antwoord gevormd op de belangrijke aspecten van de Reiki levens-wijsheid. Wil je zelf graag lesgeven aan anderen, dan is dat ook een optie.

En weet je wat nu het leuke is? Het maakt niets uit welke graad je hebt, of hoe jij Reiki in je leven laat meespelen. Zoals altijd: hoe meer tijd en moeite je er in investeert, hoe meer je er van terugkrijgt. Dat maak jij helemaal zelf uit.

Nog steeds niet overtuigd? We hebben het dus gehad over graden. In Reiki kan je 3 graden ‘behalen’. Je leest wel eens over 4 of 5 (of zelfs meer) graden. Niets van aantrekken. Reiki bestaat uit 3 graden: 1, 2 en 3. Tijdens je graad 1 krijg je alle theoretische en praktische achtergronden om Reiki volledig te benutten. Graden 2 en 3 zijn zoals gezegd ‘meer opties’. Optioneel betekent “naar keuze”.

Reiki is niet zweverig, en hoeft dat ook niet te zijn. Reiki is praktisch bruikbaar, zonder gedoe of hocus-pocus. Er zijn rituelen voor hen die dat graag willen, maar ze hoeven niet om met Reiki meer geluk te ervaren. Jij kiest zelf de opties die je wenst.

Wil je graag de ‘catalogus’ bekijken, aarzel dan niet om ons te contacteren via info@avalonbelgium.be, of via 03/289.90.67 of 0485/83.13.62

Heb je interesse in een Reiki opleiding? Bekijk dan regelmatig onze Agenda, of klik hier voor de Facebook evenementen.

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.