Magische koffie

Magische koffie

Magische koffie

Magische koffieMet veel trots zeg ik dat mijn schat Rit en ik nu meer dan 30 jaren gehuwd zijn, gelukkig gehuwd overigens. Vaak vragen mensen zich af hoe we het doen, hoe we er in slagen om steeds dichter naar elkaar toe te groeien. Er zijn veel antwoorden, denk ik. We weten het allemaal wel, wederzijds respect, geven om elkaar, Liefhebben (met hoofdletter) … . Hoewel, het zijn meestal de kleine dingen die het hem doen. Koffie bijvoorbeeld. Koffie??? Inderdaad, koffie. Magische koffie zelfs.

Ik ben ‘s morgens altijd als eerste op, en zo lang als ik me kan herinneren maak ik koffie voor mijn lieveling. Nogal wat hè. Het is niet mega, het is maar koffie. Maar voor ons is het magie. Mega magie, mega magische koffie.

Meestal doe ik geen ochtendshift in het ziekenhuis, dus mijn ochtendritueel start met de voorbereidingen om koffie te kunnen maken voor mijn Soulmate als ze opstaat. Is haar favoriete beker in orde, is de cafetière klaar voor gebruik, is de waterkoker gevuld. Wanneer ik toch ’s ochtend ga werken, zet ik de Nespresso of de Senseo helemaal klaar. Als ze opstaat, moet mijn lieveling enkel nog het knopje indrukken.

In niet-Covid-19 tijden verblijven we regelmatig in hotels. Rit zorgt voor ons fruitsap, en ik zorg voor onze koffie. Ik weet dat mijn schatje haar koffie liefst niet te sterk heeft. Thuis is dat heel gemakkelijk, in een hotel hang je af van de machine die er staat. Dus ga ik zorgvuldig espresso mengen met heet water, en met veel aandacht proberen de beste formule te bekomen om de koffie perfect naar haar smaak te maken. Idem voor een tweede, derde … kop.

Ik hou er echt van om dit voor haar te doen. In deze eenvoudige actie kan ik tonen hoeveel ik geef om diegene waar ik zoveel om geef. En het geeft me een goed gevoel. Het herinnert me er aan hoe bevoorrecht ik ben dat ik zo een schitterende Soulmate heb waarvoor ik het kan doen.

Dit zijn geen routine-acties, ze zijn net een middel om aandacht, zorg en ja, liefde te schenken. Niet wat je doet, maar de manier waarop je het doet, is wat het grote verschil maakt! Het is een heel mindful iets.

Liefde gaat in 2 richtingen. Zo veel vreugde als ik beleef aan het bewust schenken van aandacht en zorg in een dagelijkse actie, zo veel vreugde en appreciatie beleeft Rit aan de attentie en de zorg die ze krijgt. Ze is altijd dankbaar voor een eenvoudige kop koffie, maar het is nooit een automatisch “dank je”. In feite is ze dankbaar voor de aandacht en de zorgzaamheid, want dat maakt dat ze zich geliefd voelt. Ze is het waard, dus waarom het niet tonen?

Soms vraagt ze: “Mr. Carson of James, waar blijft m’n koffie?”. Moet ik me beledigd voelen? Waarom zou ik in vredesnaam? Nogmaals, het is een teken dat ze het niet vanzelfsprekend vindt. Het is het meest mindful antwoord dat ik zou kunnen bedenken. Simpelweg zeggen “Dank je, lieve schat” is niet verkeerd, maar je weet niet of het bewust gezegd wordt of automatisch.

Magische koffie om je relatie te boostenDenk er gewoon eens even rustig over na … kan er een betere manier zijn om je dag aan te vangen? Het is maar een heel eenvoudige manier om mindfulness te brengen om een heel kleine actie, maar met de juiste intentie geeft het je dadelijk een goed gevoel. Een tweede beloning krijg je als dankbaarheid wanneer je partner er aankomt. En vervolgens krijg je nog meer beloning als je samen je koffie zit te drinken. Het is echt magie, elke dag!

Het gaat uiteraard niet om een kop koffie. Het heeft alles te maken met de kleine dingen die je helemaal kan benutten om elkaar appreciatie, attentie, Liefde te tonen! In termen van kleur is dit in essentie  magenta, Liefde in de kleine dingen. Zelfs de kleinste steen beïnvloedt de loop van de rivier. Hoe beïnvloed jij de relatie met je geliefde?

De kleine dingen zijn dé symptomen in een relatie. Magische kleine dingen zoals ochtendkoffie zijn een symptoom van een goede relatie. Anderzijds zijn het zeer krachtige instrumenten om de gevoelens in je relatie te verdiepen. Probeer gewoon zo veel mogelijk dagelijkse nederige acties te vinden om het te beoefenen, en geniet oprecht van elkaar. Zo eenvoudig is het nu eenmaal … als je jezelf er voor open stelt.

 

In Liefde voor elkaar, Rit en Willy