Een Emocon ???

Een Emocon ???

Negatieve emoties werken vernietigend, voor de persoon zelf of voor de omgeving. De persoon zelf ervaart niet altijd het negatieve of het vernietigende, maar de omgeving ervaart het vaak des te meer.

De Emoconie geneest niet, maar corrigeert negatieve emotionele condities. Het is geen geneeskunde, en ook geen psychologie of psychiatrie. Emocons zijn werkzaam in het schemergebied of de grijze zone tussen ziek zijn, fysiek of psychisch, en zich goed voelen. In geval van ziekte wordt een arts, psycholoog, psychiater of andere professionele hulpverlener ingeschakeld en in geval van welzijn is er geen correctie nodig. Maar heel vaak voelen mensen zich niet echt ziek en ook niet echt goed: het gebied voor de Emoconie.

In het Emoconie-laboratorium wordt geprobeerd om werkelijk alles uit de planten te halen om de werkzame stof zoveel mogelijk te concentreren. In de alchemie kent men het principe van de spagyrie. Dit betekent vanuit het Grieks letterlijk “dingen uit elkaar halen en opnieuw samenvoegen”.

Concreet voor de Emocons betekent dit dat zowel de verse als de gedroogde plant gebruikt worden. Van deze verse en gedroogde fracties worden volgens de principes van de farmacopee op verschillende manieren vloeibare extracten gemaakt van de verschillende organen van de plant. Van de ene plant gebruiken we bijvoorbeeld de bloemen, de zaden, de bladeren en de wortel. Van een andere plant gebruiken we de schors en de bloemtoppen. Van nog een andere plant gebruiken we de vruchten, de bladeren en de bloemen.

Emocon destillerenOp die manier krijgen we uit de verschillende fracties en de verschillende onderdelen van de plant een hele reeks extracten, die vervolgens allemaal bij elkaar gegoten worden tot een fyto-therapeutisch mengsel. Dit mengsel gaat in een destilleerkolf, en wordt gedistilleerd. De kolf bevat met andere woorden de totaliteit van ‘het kunnen’ van de plant. En dat wordt een Emocon. Wat aan de andere kant van de kolf opgevangen wordt, wordt gemengd met dragers en andere vloeistoffen tot een perfecte bereiding: de Emocon.

Tijdens het destilleren gaan ook dingen verloren: kleur, smaak en een aantal inhoudsstoffen. Kleur speelt een heel belangrijke rol in het leven en bij alle vormen van welzijn. Voor het destilleren wordt dus een beetje plantenextract apart gehouden en nadien opnieuw bij het distillaat gevoegd.

Hierdoor is een Emocon een veel vollediger product. Niet alleen verbetert het uitzicht, maar we krijgen ook de totaliteit van een plant bij elkaar in het eindproduct.

Voor de bereiding van een Emocon zijn dus verse planten nodig, en die moeten onmiddellijk worden verwerkt. De verse plant levert de energetische kant, de levenskracht, de levensenergie die we nodig hebben. De droge fractie levert alle inhoudsstoffen die deeltjes, partikels zijn. En de kracht van deeltjes, of wat met deeltjes kan gedaan worden, is in Hiroshima duidelijk bewezen.

Limbische systeemDe hersenen en het zenuwstelsel zijn voor de mens heel belangrijk! De emoties zijn verbonden met een bepaald deel van de hersenen, het limbisch systeem. Hersenen en zenuwstelsel functioneren onder invloed van (bio)chemische processen, maar ook door de geleiding van elektrische prikkels. Of anders gezegd: door deeltjes en door golven.

De werkzame stoffen van een plant zijn chemische stoffen die in deze chemische processen meedraaien. Die chemische stoffen bestaan uit moleculen. Moleculen bestaan uit atomen, en atomen bestaan uit een aantal kleinere deeltjes, brokstukken die dicht op elkaar gepakt zijn. Deze deeltjes bestaan op hun beurt telkens uit nog kleinere deeltjes, en dagelijks worden er nog nieuwe gevonden.

De elektrische prikkel waarmee de hersenen en het zenuwstelsel werken, is een golf, een trilling, een vibratie.

En in die verbinding tussen de hersenen (fysiek) en de emoties zien we dus een wisselwerking, of beter: een perfecte samenwerking, tussen deeltjes (materie) en impulsen (energie). Heel belangrijk, want dit is meteen ook de link tussen lichamelijke en emotionele aandoeningen.

Nogmaals, de Emoconie behandelt géén lichamelijke klachten, maar corrigeert emotionele storingen.

De bedoeling van een consult Emoconie (een “Emoconsult”) is: een gesprek hebben met de cliënt, ongeveer 1 uur, waardoor we dan een idee krijgen van de negatieve emoties. Dan kan gekozen worden welke Emocon(s) de cliënt het allerbeste zouden kunnen helpen.

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.