Edelstenen om Emocons op te laden

Edelstenen om Emocons op te laden

Edelstenen om Emocons op te laden …

Edelstenen hebben ongetwijfeld een grote aantrekkingskracht op mensen die interesse hebben in Emocons. Het unieke aan Emocons is immers dat hun heilzame werking niet alleen gebaseerd is op materie (deeltjes of partikels) maar ook op energie (golven). Philippe Gérard heeft na een leven van studie en research de positieve krachten van het Westen en het Oosten samengebracht in een schitterende combinatie: de Emocon.

Een Emocon is een hoog-energetisch concentraat uit geneeskrachtige planten. Door hun speciale bereiding behouden ze hun energie zeer lang, maar het is altijd een goed idee om wat positieve ondersteuning te bieden. Wat bedoel ik daar nu precies mee? Wel, we leven in een maatschappij waarin we helemaal geen moeite hoeven te doen om negatieve gevoelens en negatieve situaties te ondervinden. Individualisering, egoïsme, een drukke levensstijl, angst om materiële dingen te verliezen, elektromagnetische straling, de berichtgeving in de media, prikkels … we worden bestendig overspoeld door dingen waar we niet meteen vrolijk van worden. Het zijn allemaal invloeden met negatieve effecten. Je zou het ‘energetische vervuiling’ kunnen noemen.

We kunnen daar wel iets aan doen, en wel op verschillende manieren! Edelstenen zijn subliem om ons hierbij te helpen. We vinden deze geschenken van Moeder Natuur in alle vormen en kleuren. Vooral kwarts-soorten zijn bijzonder geschikt voor het zuiveren van onze atmosfeer, ons elektromagnetisch veld, en inderdaad … onze Emocons. Ook onze waardevolle Emocons verdienen zuivering en bescherming. En daarvoor zijn edelstenen uitermate geschikt. Laat ons eens kijken welke mogelijkheden er zijn.

CelestietEerst en vooral hebben we Celestiet. Daarover schrijft Philippe zelf:

Positiviteit vind je in de Celestiet kristallen. Celestiet is een krachtig kristal dat spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Celestiet bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die werken met allerlei vormen van communicatie. Celestiet is de engelensteen omdat het het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert. Celestiet bevat energetisch niets anders dan positiviteit, het straalt het uit. Dit is de “engelen-energie”, waarvan dit kristal vol is en een bron van is. Met een celestietgeode kunnen alle andere gesteenten worden opgeladen. De positiviteit van celestiet staat gelijk aan de positiviteit van de Emocons en is er het symbool voor.

Je Emocon in een celestietgeode zetten is dus een goed idee. Het zal alle storende invloeden neutraliseren en zo de energie in de Emocon optimaal houden.

Kristallen en edelstenen amethyst geodeDe amethyst geode is ook bijzonder geschikt om je Emocon te reinigen. Plaats hem in de grot en laat hem genieten van de weldadige rust die uitgaat van deze violette kristallen. Een oase van rust, in dienstbaarheid. Violet is de kleur van de dienstbaarheid. Ze bestaat uit rood en blauw, waarbij blauw staat voor integriteit en rood staat voor het in de materie brengen. Integriteit in de materie brengen komt in de praktijk neer op het actief zorgen dat iedereen het goed heeft, en dat noemen we dienstbaarheid. Om anderen geven en anderen helpen zonder dat daar noodzakelijk enige voorwaarde of tegenprestatie voor geëist wordt.

Power ballsZogenaamde powerballs zijn een andere mogelijkheid. Powerballs lijken op amethystgeodes, maar dat zijn ze niet! Ze bestaan uit een ‘bol’ die in twee helften gehakt is. Het zijn kunstmatige stenen die voornamelijk bestaan uit zout dat gekleurd is, en met pyriet behandeld. Zout is gekend voor zijn reinigende en zuiverende werking, en de powerballs zien er bovendien heel mooi uit. Waarnemingen leren ons dat tussen de beide helften een krachtig reinigend veld werkzaam is. Leg beide helften een beetje uit elkaar en plaats je Emocon er tussen.

Met een positieve vibe houden we de Emocons in prima conditie. Daar worden we beiden alleen maar beter van! Het positieve vormt bovendien een buffer tegen negatieve invloeden. Daarmee is het effect veel groter dan we vermoeden. Denk hierbij aan de betekenis van het spreekwoord ‘gedeelde vreugde is dubbele vreugde, gedeelde smart is halve smart’.

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.