Sponsor een duurzame boom voor slechts £ 5,0 (€ 6,00)

Vrienden,

hectaren regenwoud verdwijnen in de tijd dat wij deze blog schrijven. Ook IMBY verdwijnen de laatste bomen .. voor geld, voor bouwgrond. Onze kinderen moeten binnenkort het verschil tussen een eik en een beuk leren in een boek op via internet!

Welnu, hier kunnen we dadelijk wat aan doen. Aura-Soma heeft in Engeland een volledig biodynamisch landbouwbedrijf op eigen grond, ongeveer 200 hectaren. Naast het telen van biodynamische gewassen en het uitzetten van natuurlijke bijenkorven planten zij al ruim 25 jaar duurzame bomen aan, zoals eik, beuk, kastanje enz.

Om mensen te betrekken bij de bewustwording voor de levende natuur, en om de aanplanting van nieuwe bomen een boost te geven, werd onlangs een speciaal project opgestart.

Iedereen kan voor £ 5,0, ongeveer € 6,00 de aanplanting van een nieuwe boom sponsoren. Voor een habbekrats kan je kiezen uit een aantal boomsoorten, en op het kaartje kan je zien waar jouw boom zal worden aangeplant.

Via http://www.aura-soma.net/trees/ vind je meer info en foto’s.

Nog mooier zou zijn als hier in België en Nederland mensen een gelijkaardig project zouden opstarten. Elke nieuwe boom maakt onze Aarde weer een beetje groener en mooier, en zorgt voor wat meer zuivere lucht. Niet iedereen heeft de nodige grond, maar op deze manier kan het wel, en zelfs van uit je zetel!

Neem deze kans om met een heel kleine inspanning bij te dragen tot een enorme verbetering van de groene wereld. Door dit kleine gebaar help je van de wereld een betere plaats maken.

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.