De helende reis van de Clown, het verhaal van een Aura-Soma flesje

Soms vragen mensen me: wat voor invloed kan zo’n kleurrijke fles nu hebben op mijn leven?

Je hoort ze denken: zot zijn doet geen zeer zeker?

Daarom wil ik jullie mijn eigen persoonlijke verhaal vertellen.

Samen met Willy was ik in opleiding voor onze training Aura-Soma Teacher 3 in Engeland, in Dev Aura.

We leerden hoe we de Tree of Life moesten doorlopen en iedereen kreeg elke dag wel ergens een korte presentatie te doen over  1 van de paden of 1 van de werelden van de levensboom.

Op een gegeven moment zaten we in een emotionele wereld en samen met Willy en 2 anderen moesten we deze wereld voorbereiden, de flesjes bespreken die erin stonden en daar een korte presentatie over geven, hoe we dit beleefden.

Ik was zo gek om de anderen de overige 2 kaarten en flesjes te laten kiezen (hoe stom kan je zijn) maar het werd al snel duidelijk waarom dat zo was.

Ik bleef over met naar mijn gevoel een lelijke kaart van B72 en het bijbehorende flesje.De naam van het flesje is Pagliacci, de Clown.

Blauw en oranje.. 2 complementaire kleuren.. ik kon die fles niet bekijken, werd er hoe langer hoe meer boos op. Kan je boos worden op een “voorwerp”??

Ja zeker.. stoot je teen maar eens tegen een tafel!

In ieder geval.. ik werd helemaal kregelig van dit flesje.. vond het spuuglelijk..

Maar het zij zo: ik moest er de dag nadien iets over zeggen in het bijzijn van meer dan 40 personen dus veel keuze had ik niet.

’s Avonds was één van de andere Teachers in spe  in de notities aan het lezen en ze zei dat het wel echt veel info was, over dit flesje.. ik zei: ik wil het niet lezen, ik wil dit gewoon VOELEN!

Aura-Soma is voor mij iets dat ik moet aanvoelen, de theorie komt nadien wel.

Maar ik kon niet ontsnappen want dezelfde persoon zei me: het gaat over genetische dingen.. GRRR… Neen ik wil het niet horen, zei ik.. maar ik had de informatie al opgeslagen in mijn hersens.. die zijn namelijk heel goed in informatie opslaan..

De ganse nacht vocht ik met deze fles.. genetische stuff.. BAH! Ik bleef maar piekeren, en als ik dan toch 2 uur sliep werd ik wakker terwijl ik nog steeds aan het vechten was met de boodschap van deze fles. IK WIL ZE NIET HOREN! Dat had ik al gezegd maar het flesje wou dat ik ze begreep.. en bleef me jennen..

Na een brakke nacht  dacht ik: wel dan vertel ik gewoon hoe erg ik dit flesje haat en basta!

En toen kwam het moment van de waarheid. Willy vertelde over de wereld waar we in zaten en de anderen bespraken hun flesjes. Toen was het moment aangebroken dat ik over B72 moest spreken.

Ik zei: dit flesje is zo lelijk, ik haat het. Eigenlijk wil ik het heel hard door het raam keilen.

Ik vertelde dat ik niet kon begrijpen dat iemand zo’n lelijk flesje kon maken, sorry Mike Booth.

En plots kwamen deze woorden uit mijn mond: “ Ineens besef ik waarom ik dit flesje haat want dit is het verhaal van mijn leven, deze clown die altijd lacht en naar buiten toe altijd vrolijk is maar van diep van binnen huilt”

Gisterenavond, vertelde ik verder, heeft iemand me gezegd dat dit flesje iets te maken heeft met genetische patronen.. en ik heb een zoon met een genetische ziekte..

De tranen kwamen..ik vertelde  over de maskers die we allemaal dragen.. en dat ik nu daar stond, zonder masker.. zonder de clown waar ik me zou kunnen achter verstoppen..

Ik begreep eindelijk waarom dit flesje me geroepen had, het wou me helpen mezelf en dat trauma te genezen.

Ik was zo boos op mezelf, en op de wereld.. en op die rotziekte die onze zoon mee moet dragen.

Ik voelde me schuldig dat ik hem dit “aangedaan”  had.

Het was een bevrijding om er over te spreken, erg emotioneel ook.

De lieve mede-Teachers droegen me mee in een golf van medeleven en begrip, in een bad vol liefde. Dat bad kwam later nog van pas.

In al die jaren die ik al met Aura-Soma werk had ik nog nooit zo intens de kracht van deze levende energieën gevoeld.

’s Middags ging ik de confrontatie aan met de B72! Ik kocht hem in de winkel en nam hem mee naar Dev Aura.

Ik schudde ermee en het lelijkste olijfgroen werd zichtbaar.. BAH dacht ik, wat een rotkleur.. ik moest bijna kokhalzen..

Ik ben ’s avonds, op aanraden van één van mijn lieve vrienden, in bad gegaan en heb woedend bijna de hele fles erin gesmeten. Nah! Stomme fles!

Toen ging ik zitten.. het voelde eerst goed aan. Er kwam een ontlading en even voelde mijn keel  alsof ik gewurgd werd. Daarna werd het rustiger in mijn lijf.

Het gaf meer rust en vrede, deze clown..

De dagen nadien bleef ik deze fles gebruiken. Elke keer kreeg ik het gevoel dat ik gewurgd werd. En ik heb nog veel tranen gelaten die bevrijdend waren, eindelijk mocht dat verdriet eruit. Het bleef olijf als ik het schudde, een echte vieze bah-kleur.. dat zei ik ook elke keer als  ik het gebruikte. BAH! Rotkleur! Olijf gaat immers over bittere dingen?

Maar de dag dat we onze opleiding hadden beëindigd  was het flesje leeg, en was ik zo blij dat ik dit had gedurfd!

Iemand stelde me voor om nog een tweede te gebruiken. Ja ben je gek of zo?? Ik zei, liever niet. Het was nu eindelijk leeg! Het gevecht was ten einde nietwaar?

Maar toen ik thuis kwam keek ik in de kast en greep ik terug een nieuwe fles.

Toen ik het wou gebruiken voor mijn bad schudde ik het en in plaats van olijf was de kleur nu een prachtig goud! Wat een transformatie, niet alleen in de fles.. vooral in mezelf.

Nu ben ik deze fles ontzettend dankbaar omdat het me geroepen heeft.

De transformatie was zo helend. Ik heb zoveel meer vrede nu (dat blauw in het flesje waar ik zo mee vocht!)  met mezelf en de omstandigheden.

Ik raad iedereen aan om eens een bad te nemen met zo’n flesje. Het is een heel speciale ervaring maar opgepast: ben je er klaar voor om je leven te veranderen en je woede, angsten en frustraties los te laten?

Ik beloof je alleen: het werkt!

Rit

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.