B112 Israfel – enkele overwegingen

B112 IsrafelB112 Israfel – door Willy Triest

Israfel

 In de hemel woont een geest
zijn hartesnaren zijn een luit
wijd en breid zingt niemand zo mooi
als de Engel Israfel.
En de legende zegt dat
de duizelingwekkende sterren
hun hymne staken en
onder de invloed van de betovering
van zijn stem
sprakeloos worden        (
E.A. Poe)

Israfel -wat in het Arabisch letterlijk ‘de brandende’ betekent- wordt vaak afgebeeld als de Aartsengel met vier vleugels. Hij is de Engel met de trompet, de Meester van de muziek, die met zijn trompetgeschal de Dag van de Wederopstanding (Verrijzenis) aankondigt. De nieuwste Aura-Soma Equilibriumfles B112 heet Israfel, en heeft bovenaan turquoise en onderaan mid koningsblauw.

Turquoise herinnert ons dadelijk aan de speelse energie van dolfijnen en walvissen. Het intuïtieve aspect van het leven met een uitgesproken authentiek en kommerloos karakter.

Zoek je de antwoorden bij iemand anders? Bij iemand “die het kan weten”, of die het beter weet dan jij? Durf jij het aan -zeker in deze tijd- om de antwoorden en referentiepunten in jezelf te gaan zoeken?

Turquoise bestaat uit de primaire kleuren blauw en geel. Vertrouwen vinden we in blauw, en wat zou geel hier kunnen bijdragen? Geel heeft -onder andere- te maken met stilstaan en dingen beschouwen.

Beschouwen betekent bekijken vanop een afstand, en houdt geen enkel oordeel in. En dat is heel belangrijk! Geel laat ons niet kijken in termen van goed of slecht, van juist of fout. Geel laat ons bepalen of kiezen of iets ons op dat moment en in die omstandigheden kan ondersteunen of niet. Zonder waarde-beoordeling.

Een vergelijking: een mens kan slechts een korte tijd zonder water. Voor iemand die in de woestijn verdwaalt kan een glas water letterlijk het verschil maken tussen leven en dood. Voor iemand die volledig gelaafd is, heeft datzelfde glas water geen enkele aantrekkingskracht, tenzij voor andere doeleinden dan om het te drinken.

Je hoeft dus niet te denken in termen van ‘het glas water is goed of slecht, juist of fout’. Het is gewoon een glas water. Al de rest is perceptie vanuit de omstandigheden, een ‘oordeel’.

Wat heeft dat nu in vredesnaam te zien met Israfel en met turquoise? Wel, bij jezelf komen, doorheen het individuatieproces gaan (turquoise), betekent alles wat naar je toe komt toetsen aan wat jij zelf denkt en voelt. Niet vanuit oordelen, beoordelen of veroordelen maar, zoals gezegd, door je telkens af te vragen of het je ondersteunt of niet.

Kleurenster Aura-SomaTurquoise bestaat voor de helft uit groen, en precies dat groen helpt ons om de dingen te bekijken vanuit het standpunt van iemand anders. Door denkbeeldig in de schoenen van de andere te gaan staan kunnen begrip en mededogen de plaats van (be)oordeel (ing) innemen.

Je kan merken dat Aartsengel Michaël, B94, licht blauw/licht geel, hier heel sterk bij aanleunt. B94 mengt overigens tot licht groen, een intense aanwezigheid van het hart in dit proces. Het turquoise in B112 bevat in verhouding meer blauw dan B94, en bovendien is het de natuurlijke kleur in plaats van de pastel in Michaël. De energie van Israfel wordt als het ware dichter bij de aardse, voelbare, fysieke betekenis gebracht.

Turquoise bovenaan in de fles gaat dus over de manier waarop we dit allemaal in de wereld zetten, en hoe we er bewust mee kunnen leren omgaan.

In de onderste fractie van B112 zien we mid koningsblauw. Koningsblauw blijft vaak heel mysterieus en moeilijk te doorgronden.

Bovendien is koningsblauw een buitenbeentje onder de kleuren. Het is namelijk de enige tertiaire kleur die overeenkomt met een chakra in het klassieke systeem met 7 chakra’s. De andere chakra’s hangen samen met de 3 primaire en de 3 secundaire kleuren.

Koningsblauw zet als het ware de poort open naar de reeks van 6 tertiaire kleuren, die in feite een verfijning geven van het 7 chakra systeem. Door de tertiaire kleuren in het chakrasysteem te voegen krijgen we telkens “tussenchakra’s”. Een voorbeeld dat je misschien kent is Ananda Khanda, de turquoise chakra. Deze chakra ligt tussen de 4de (hartchakra) en de 5de (keelchakra), en dus “de 41/2”.

Koningsblauw maakt een doorgang mogelijk naar een dimensie die lang verborgen is gebleven: 15 niveaus dus in plaats van 7. Het nodigt ons uit om even verder te kijken dan we misschien gewend zijn, om een beetje moeite te doen om meer te zien doorheen de mysterieuze sluier.

Kleurenster koningsblauw-goudMaar even belangrijk is hier de complementaire kleur goud. Voorbij de sluiers van het mysterie zien maakt de weg open om je eigen goud te zien. Goud symboliseert jouw innerlijke waarde, jouw wijsheid. Israfel kan je op deze manier helpen om je eigen-waarde te zien.

Goud is energetisch ook de zone van je Incarnatiester, de plaats van de allereerste cel waaruit jij als reusachtig menselijk wezen bent ontstaan. Misschien zie je een verband met turquoise en het individuatieproces?

Want dan komt de energie van B112, Aartsengel Israfel, Wederopstanding in meerdere opzichten, helemaal naar boven. Je eigen integriteit (blauw) in de wereld zetten (rood) vanuit een bestendige goede verbinding met je innerlijke wijsheid (goud). Als gevolg daarvan komt jouw unieke flow (turquoise) op gang.

2 Comments

 • Alwina

  16/12/2014 at 14:17

  Lieve Rit en Willy,
  Voor mijn is het een gevoel van de dolfijnfles maar dan volwassenheid, maar toch met speelsheid van een kind

 • Coaching by Colour

  16/12/2014 at 14:28

  Lieve Alwina,
  dat is inderdaad zo! Er zijn zoveel overeenkomsten met B33, de Dolfijn, en dan wordt het heel spannend om eens in te voelen wat de omgekeerde kleuren kunnen brengen.
  Hartelijke groeten,
  Willy

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.