Wat is Emoconie?

Wat is Emoconie nu in feite?

Wat is Emoconie? Lees het boek Emotioneel WelzijnEmoconie is een beetje een vreemd woord. In het begin heb je vaak de neiging om ‘economie’ te zeggen of te denken. Maar wat is dat nu precies? Waaruit bestaat het en hoe werkt het? En vooral: wat zou ik er aan hebben?

Het woord Emocon komt van Emotioneel Concentraat. Een Emocon is met andere woorden een geconcentreerd preparaat dat werkt op de emoties. De werkzame stof uit een plant, een bloem of een boom wordt op verschillende wijzen onttrokken. Deze verschillende vloeistoffen worden bij elkaar gevoegd in de juiste verhouding. Hierdoor bevat een Emocon al het beste van die plant, bloem of boom: het zuivere en sterk geconcentreerde heilzame ingrediënt.

Philippe Gérard, apotheker en gepassioneerde plantenliefhebber, heeft heel zijn leven planten en hun heilzame effecten bestudeerd. Met de Emoconie biedt hij een schitterende oplossing voor duizend en één dagelijkse situaties. Situaties waarin je niet echt ziek bent, en dus geen dokter nodig hebt, maar waarin je je ook niet goed voelt. Je zit in ‘de grijze zone tussen ziek-zijn en wel-zijn’, zoals Philippe het noemt. Door zijn academische vorming en zijn lange professionele carrière heeft Philippe Gérard ruim voldoende wetenschappelijke expertise om de Emocons te vervaardigen. Alle formules en preparaten zijn wetenschappelijk onderbouwd!

Enkele voorbeelden

◊   de partner van F. is ernstig ziek, en dat houdt hem heel intens bezig. Hij maakt zich zorgen, hij is ongerust en bang. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt hij nog een aantal extra taken bovenop zijn normale bezigheden. Je zou je voor minder slecht voelen. En toch kan een dokter F. weinig aanbieden. In zo’n geval zou de Harpago Emocon hem heel wat ondersteuning kunnen geven.

◊   L. heeft ADHD. Zij kan zich moeilijk bij één taak houden, en haar gedachten zijn als een mallemolen. ’s Avonds kan ze moeilijk inslapen. L. neemt 2 x per dag 5 druppels Sweet Basil Emocon in een beetje water in, en al na enkele dagen voelt ze zich rustiger, en kan ze meer geconcentreerd met taken bezig zijn.

◊   W. zit in een burn out. Opstaan ’s morgens is een opgave, en hij sleept zich letterlijk door de dag heen. Alle inspanningen zijn hem te veel, hij voelt zich bestendig uitgeput. W. heeft nergens plezier in. Voor zijn burn out was hij bijzonder gedreven en energiek. Nu lijkt niets nog te kunnen. De Nutmeg & Mace Emocon helpt W. om al na een kleine week verschil te merken.

Wat is Emoconie: Philippe Gérard bij de verschillende extracten, de basis voor de Emocons

Natuurlijk kan niemand beter vertellen wat Emoconie nu precies is, dan Philippe Gerard zelf. Bovendien is Philippe een begenadigd verteller en docent! Daarom verwijzen we hier graag een interview dat Focus TV met hem maakte.

En verder … ?

Heb je interesse gekregen in deze schitterende wereld van de Emocons, dan is een introductie-avond misschien iets voor jou. Hou de Agenda in de gaten op www.emoconie.be/seminars/ of op de Facebook pagina van Emoconie. Wil je actief met Emoconie aan de slag, dan is een opleiding tot Emoconist of tot Emotherapeut een prima idee. En je hebt geluk: de eerstvolgende lessenreeks start al op 25 oktober 2015 in het centrum Telesforos in Tielrode bij Sint Niklaas. Lees hier meer over de cursusinhoud.

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.