Liefde en verbinding in 2017

Een dagje later dan anders wensen wij vanuit Avalon iedereen toch onze beste wensen voor 2017.
2016 is een uitdagend jaar geweest voor velen. We werden vaak diep geraakt, tot in onze Ziel.
Velen hebben familieleden verloren, zijn gescheiden, hebben een moeilijke tijd achter de rug door ziekte of tegenslag. Sommigen zijn zo moe dat het hen moeite kost zich bewust te blijven van de kansen die er nog liggen of om het mooie te zien in deze wereld.
Er is zoveel leed in de wereld dat we ons ofwel afwenden ( om te overleven)  ofwel er onder doorgaan omdat het gewoon teveel wordt voor ons gevoelige “Zelf”.
Een golf van machteloosheid, shock en woede overspoelde ook België toen de aanslagen ons land troffen. We hebben allen die golf bewust of onbewust ondergaan. De solidariteit met slachtoffers en hun familie was ontroerend en hoopgevend. Haat staat tegenover liefde, Licht tegen de duisternis.
Het is dat Licht, die Liefde, dat “bewust zijn” die ons gaat helpen in het nieuwe jaar.

Wat kunnen we in 2017 doen voor ons zelf en voor hen die ons omringen?
In de eerste plaats is het noodzakelijk om goed bij ons zelf blijven.
Dat hoor je vast niet voor de eerste keer maar het is nu meer dan ooit nodig.
Maak van dit jaar een tijd van liefde en zorg voor jezelf en je familie.
Wat je aandacht geeft groeit ( denk maar aan een plantje dat je water geeft en bemoedigende woordjes toefluistert : komaan groei, ge kunt het!
Geef je die aandacht aan de juiste zaken? Waar leg jij je focus?
Ga eens kijken hoe jij je uitdrukt, wik elk woord en als ge jezelf betrapt op een negatieve uitspraak
( ik ben het zat, waarom zijn ze tegen mij, het is hier elke keer hetzelfde, het gaat niet vandaag, het lukt toch nooit.. ga zo maar verder) tracht die uitspraak om te draaien tot iets dat je lichter maakt! Bv : echt een dag om voor mezelf te zorgen heeft een veel positiever en betere energie dan  :wat een rotdag, niks lukt me vandaag. Probeer het eens, het werkt!

Wat ook heel belangrijk is aarding, het voortdurend in verbinding staan met ons lichaam en met onze Moeder Aarde.
Ga wandelen, dans, fiets, luister wat je lichaam wil.
Ons lichaam geeft ons belangrijke signalen waar we best naar luisteren. Wat heeft het ons te vertellen? Welke onderdrukte emoties, angsten, boosheid zitten er verscholen? Waar?
Wat zeggen onze organen, protesteren ze? Waar vullen we ons zelf mee? Met fastfood of met verse groenten en fruit?

Ons zelf voeden betekent niet alleen eten en drinken.
We hebben ook ander voedsel nodig, voor onze Ziel.
Volg eens een workshop, een cursus, een lezing, doe iets wat je Ziel nodig heeft.. dit hoeft niet “zweverig” te zijn.
Sta jezelf toe om tijd te nemen voor jezelf op een manier dat past bij je. Probeer ook eens nieuwe wegen uit, blijf niet steeds in de oude energie trappelen.
Als je lichaam moe is geef het dan de nodige healing. Als je zelf te moe bent om je op te laden ga dan naar iemand die je kan helpen. Soms moet je durven stappen zetten om uit de impasse te komen.
Kom in actie! Wees moedig!

Zoek meer verbinding! Verbind je met anderen vanuit je eigen hart. Als je met iemand samen zit, luister dan volledig, frul niet met je smartphone ondertussen. Wees je bewust van de ander. Dan vang je ook de echte signalen op die de ander uitzendt ( ik ben ongelukkig, ik heb je aandacht even nodig, luister je wel echt naar wat ik zeg? ).Wees er helemaal, die andere persoon heeft er nood aan.
Luister met heel je wezen, verbind je door rustig te ademen, te kijken naar de lichaamstaal, vragen te stellen, wees “AANWEZIG”.
Verbind je verticaal ( met Moeder Aarde, de natuur, de aarding) en horizontaal met anderen via die hartenergie, niet vanuit het Ego.
Oefen daar vaak in, in de eerste plaats met jezelf en je naaste omgeving, maar naarmate je verder bekwaam wordt, ook op je werk en overal.
Je leven wordt boeiender en je ziet de ander meer in zijn geheel. Je merkt de andere dan echt op in zijn of haar kwetsbaarheid.

Willy en ik wensen jullie allemaal veel moed, doorzettingsvermogen en vooral veel Liefde voor jezelf en je omgeving. Gelukkig Nieuwjaar!
In verbondenheid,

Willy en Rit

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.