Window kristal

Window kristal

Window kristal met typisch ruitvormig extra facetKristalpunten hebben vaak specifieke vormen of kenmerken. Deze hebben belang voor hun energetische werking. Een window kristal is zo een bijzonder kristal. Het wordt ook diamond window kristal of tijdlijnkristal genoemd. Zoals de naam laat vermoeden bevat dit kristal een window, een venster in de vorm van een diamant.

De diamant staat voor de ruit. Grappig, want deze meetkundige figuur betekent in het Nederlands vensterglas. Op sommige window kristallen is de ruit als het ware scheefgetrokken, en vormt ze een parallellogram. Deze kan naar links of naar rechts gericht zijn. De werking van het kristal verschilt naargelang de vorm van het venster. Daarover meer verder in deze tekst.

Belangrijk: een window kristal is een venster om naar jezelf te kijken. Normaal kijk je door een venster heen naar de buitenwereld. Hier bestaat die buitenwereld uit je Ziel. Wat precies de Ziel is, en alle vragen daarbij, vallen buiten het doel van deze tekst. Voor nu volstaat het dat je Ziel je alles omvat, over alle tijden heen.

Een venster heeft een zusje: de spiegel. Ze bestaan uit hetzelfde glas, maar anders bewerkt zodat je er doorheen kan kijken, of er net in weer-spiegel-d wordt. Deze beide functies zitten vervat in elk window kristal.

Alle mensen kijken naar zichzelf door een gekleurde bril. Weinig objectief dus. De ene ervaart zichzelf positiever dan de werkelijkheid, de meesten zien zichzelf echter negatiever dan wie ze werkelijk zijn. Bovendien is er de befaamde ‘blinde vlek’, waarin aspecten van jezelf volledig uit het zicht verdwijnen. Vooral in moeilijke emotionele tijden is deze blinde vlek heel actief. En zo beperk je je eigen mogelijkheden zelfs zonder je er van bewust te zijn.


Een window kristal is het ultieme instrument voor zelfhulp. Via het venster kan je immers op ontdekkingstocht gaan … naar jezelf. Je Ziel weet perfect wie je bent, wat je doel is en wat je mogelijkheden zijn. En ze ziet al deze dingen ook volkomen objectief en integer.


Een window kristal helpt je om een verbinding te maken met de energie van je Ziel. Je krijgt een beter inzicht, meer begrip, in je levenspad. Er mee mediteren kan inzicht geven, verwarring en discomfort verminderen. Daardoor ben je in staat betere keuzes te maken en verstandigere beslissingen te nemen. Je leven verbetert aanzienlijk. Je gevoel van de weg kwijt te zijn, van tekort te schieten kan eindelijk verzachten. Wat een schitterende manier om positief aan jezelf te werken.

Hoe kan je een window kristal herkennen?

Zoals hierboven al vermeld, zijn de ruit of het parallellogram de vormen die een window kristal typeren. Belangrijk is wel waar ze zitten. Een tekening maakt alles veel duidelijker.

In een ‘normaal’ kristal loopt elke zijde uit in een, en slechts één, facet. Soms komen alle facetten samen in de punt, maar niet altijd. Dat is ook oké. Wanneer je kristal 6 zijden heeft, dan zijn er in principe 6 facetten. Dit is in geen geval een window kristal.

In een window kristal hebben twee aan elkaar grenzende zijden hun ‘normale’ facet, en daartussen het extra facet in de vorm van een ruit of een parallellogram. Dat maakt dat er een 7 facetten zitten aan een kristal met 6 zijden. Het kenmerkend facet wordt omsloten door 2 zijden én 2 facetten.

Kristalstruktuur tekening 1

Wanneer je kristal een venster heeft dat naar links of naar rechts is gericht, als parallellogram dus, komt de naam tijdlijn kristal meer ter sprake.

  • Linker activatievensterLinks gericht venster, ook wel links activatievenster genoemd: zoals een backslash teken op je toetsenbord, richt je blik zich in dit type venster vooral naar het verleden. Dit vergroot je inzichten.
  • Rechter activatievensterRechts gericht venster, ook rechter activatievenster genoemd: doet meer denken aan de forward slash, en is ook meer gericht naar de toekomst. Geen toekomstvoorspelling, maar eerder in de zin van perspectief.

 

Onthoud ook dat de grootte van het venster geen echte invloed heeft op de werking van je kristal. Je kan doorheen een sleutelgat ook een hele wereld zien!

LET OP !!!

Je vindt ook een andere soort window kristal, namelijk een rondere edelsteen die aan de buitenkant ruw is, en waarvan een deeltje is weggezaagd. Het snijvlak wordt helder gepolijst zodat je een ander type venster krijgt. De werking van deze kristallen is heel anders.

Wil je graag het boeiende avontuur met jezelf aanvangen, kijk dan af en toe in onze webshop. We blijven zoeken om onze voorraad speciale kristallen aan te vullen. In de webshop geven we telkens aan wat de bijzondere kenmerken zijn. Heb je vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren via info@avalonbelgium.be.