Starlight kristal

Starlight kristal

Starlight kristal 1Starlight kristal vind je niet zo veel. Het is werkelijk heel bijzonder. Starlight kristal lijkt niet op de meeste kristallen en edelstenen die we kennen. Ze heeft een grillige, ruwe vorm. Gevormd in een zacht gesteente komt het kristal vrij van zodra dit zachtere gesteente door erosie langzaam weggespoeld wordt.

Wat in de eerste plaats opvalt, is haar lichtheid, zowel in structuur als in gewicht. Starlight kristal weegt inderdaad verrassend weinig. Haar harde, ruwe buitenkant doet denken aan koraal. Koraal staat symbool voor een zachte binnenkant met een harde buitenkant. Het is bijzonder gevoelig voor invloeden van de omgeving. De harde buitenkant is een soort schild om de zachte, gevoelige binnenkant te beschermen.

Precies hetzelfde zien we bij mensen. Mensen ervaren bestendig emoties, zowel positieve als negatieve. Negatieve emoties kwetsen, ze doen pijn. Daardoor zetten we een schild om ons te beschermen. Na langere tijd wordt het een pantser.

Als we de link leggen met de kleurenwereld, spreken we over koraal als een mengeling van veel rood met een beetje geel. Een van de thema’s gaat cru gezegd over het overleven van het individu, over stand houden in moeilijke invloeden van de omgeving.

Starlight kristal bij wanhoopHet gaat dan niet om schock-effecten, maar eerder  om kleine, soms schijnbaar onbeduidende dingen. Sluipend gif, langdurig getreiter, aanhoudende druk … maar langzaam wordt het pantser dikker en harder. Het leven wordt zwaar en moeizaam. Bescherming kan afscherming worden. Een hard schild houdt ongewenste dingen van buitenaf tegen , maar het houdt ook veel goede dingen tegen. En dat is jammer. Liefdevolle invloeden komen nog moeilijk doorheen het pantser, het individu sluit zich meer en meer af, houdt steeds meer binnen.

Licht en (ver)lucht(ing) brengen in dit leed is een manier om ermee te dealen. (H)erkennen van het pantser-mechanisme is een uitstekende eerste stap. Bij Avalon gebruiken we vaak het beeld van de kelder: een verlaten kelder nodigt niet uit tot gezelligheid. Wanneer je er het licht aansteekt, zie je stof, spinnenwebben, muizenkeutels, en het ruikt ook niet bepaald fijn. Als je het licht weer uitdraait, en weg gaat zie je de vuiligheid niet meer. Maar de kelder was ooit een plaats van noodvoorraden en opslag voor spullen. Als je er even blijft, en de moeite doet om het vuil weg te ruimen, oogt het minder ongezellig  en misschien vind je wel lang vergeten schatten.

Licht en sprankel in je ogenDealen met emotionele issues is moeilijk. Het is net als het opkuisen van je kelder. Maar als je het kan doen, wordt het ook schoner. Blijf vooral niet hangen in het hoe en het waarom. Dat brengt je geen stap verder. Een beter idee is om te onderzoeken hoe jij dingen kan loslaten. Ook al kan je maar een stukje healen, jij zal je er een beetje beter door voelen. En dat is waar het om draait! Ook al kan je een moeilijk emotioneel thema nooit helemaal “opkuisen”, elk stukje dat je kan weghalen, maakt je leven iets lichter en beter. Zie het als zachte zorg voor jezelf. Herstel het Licht en de sprankel in je ogen!

Starlight kristal herinnert ons aan de scherpte van het pantser, maar ook aan de lichtheid die er desondanks kan zijn. Ze leert ons hoe prachtig ze kan zijn, eens ze uit haar beschermende omhulsel treedt. Het kristal heeft de mantel waarin ze gevormd is niet meer nodig, ze mag stralen in de wereld.

Voel je de aantrekkingskracht van Starlight kristal? Ze komen heel binnenkort in onze webshop, hou het in de gaten! We geven in deze PDF alvast enkele eenvoudige oefeningen. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren via info@avalonbelgium.be.