Maria Magdalena Lemurian kristal

Maria Magdalena Lemurian kristal

Onder de Nieuwe Tijdskristallen neemt het Maria Magdalena Lemurian kristal een heel bijzondere plaats in. Waarom precies? Wel, zoals de naam al laat vermoeden, is dit prachtige kristal doordrongen van vrouwelijke energie. En net in deze tijden is deze vrouwelijke energie zo belangrijk, zo broodnodig.


Vrouwelijke energie is voornamelijk een energie van voeden, ondersteunen, beschermen, omhullen met liefde, troosten, verzachten, maar vooral van het ontvankelijk zijn. En precies die eigenschap laat toe om ‘open te staan voor anderen’, om Aandacht te kunnen hebben voor de behoeften van anderen. Haar grote waarde ligt in de helende, constructieve kracht die het hart volop laat spreken. Begrip en mededogen liggen aan de basis van alle handelingen. Haar aandacht is niet gericht naar zichzelf, maar naar anderen.


Maria Magdalena Lemurian kristal in Avalon webshopIn deze tijden van haast, individualisme en agressie is vrouwelijke energie meer dan welkom. De behoefte aan deze liefdevolle, harmoniserende golf is groter dan ooit. Let wel, vrouwelijke energie en vrouwelijke kwaliteiten zitten vervat in elke mens, ongeacht het gender. Traditioneel beoefenen mannen de vrouwelijke kwaliteiten te weinig, en daardoor blijven ze vaak verborgen. En daar wordt de wereld niet beter van.

Maria Magdalena Lemurian kristal kaart copyright by Pamela Matthews
De Maria Magdalena energie, copyright by Pamela Matthews, New Zealand

In “De Da Vinci Code” door Dan Brown wordt de essentie van Maria Magdalena vertaald als een Graal (een kelk), de Heilige Graal. De vorm van een kelk lijkt eveneens op de vorm van een baarmoeder, waarin nieuw mensenleven gevormd wordt tot aan de geboorte. Hierin schuilt voor ons de symboliek van de meest intense verbinding tussen twee wezens, op elk niveau, en van de voedende en beschermende kwaliteit van deze verbinding. Liefde met grote L.

Een Maria Magdalena Lemurian kristal helpt ons op verschillende vlakken om de verbinding met onze vrouwelijke kwaliteiten tot stand te brengen of te verdiepen. Dit kristal is een bijzondere vorm van bergkristal dat hematiet bevat. Hematiet geeft de roze, gouden of oranje kleurschakeringen aan dit mooie kristal. En precies deze kleuren helpen ons om haar werking te begrijpen. Traditioneel worden aan elke kleur eigenschappen, attributen, toegekend. Door de eeuwen heen zijn de invloeden van kleuren op levende wezens ervaren en beschreven. Zo vormt kleur een sleutel tot inzicht. Op basis van deze inzichten kunnen kleuren vervolgens aangewend worden als healing.

Kleurencirkel Avalon 1Roze is rood met extra licht er bij. Licht in een kleur maakt de eigenschappen intenser. Rood gaat, onder andere, over fysiek liefhebben. Roze gaat over emotioneel en zelfs spiritueel liefhebben. Het is de zachtheid en de tederheid die zorgzaam omgaan met anderen mogelijk maakt. Maar even belangrijk leert roze ons om zacht en liefdevol te zijn voor onszelf. Zacht zijn voor jezelf is noodzakelijk om te kunnen groeien. Liefde (met een grote L) komt tot uiting in het roze niveau.
Heb je naar jouw gevoel behoefte aan het onderzoeken van je zorgzaamheid, of vind je het niet gemakkelijk om liefdevol naar jezelf te kijken, dan kan een roze Maria Magdalena Lemurian kristal jou fantastische diensten bewijzen.

Goud bestaat uit gelijke delen oranje en geel. Het vertegenwoordigt onze Innerlijke Wijsheid. Het gouden niveau ligt tussen chakra 2 en 3, en in deze zone zit de allereerste cel waaruit wij zijn ontstaan. Deze cel bevatte ooit alle informatie die ons maakt tot wat we zijn. Iedereen die geboren wordt, draagt een enorme Innerlijke Wijsheid, ook al denk je dat niet van jezelf.
Is het je wens om je dieper te verbinden met je Innerlijke Wijsheid, dan is een gouden exemplaar een grote helper.

Oranje is een mengeling van gelijke delen rood en geel. Het is verbonden met chakra 2, en staat voor Innerlijke Vreugde en de kwaliteit van onze verbinding met anderen. In dit niveau kunnen we leren onze eigen identiteit te ontwikkelen zonder negatieve gevolgen voor onszelf en de anderen in de onderlinge relaties met elkaar.
Zou je liever werken aan je Innerlijke Vreugde en aan je relaties met anderen, probeer dan zeker een kristal met oranje tinten.


Gebruik deze informatie om voor jezelf na te gaan welke kleur jou het beste zou helpen. Het kan je zeker helpen om een eerste kleurselectie in de Maria Magdalena Lemurian kristallen te maken. Kies vervolgens op basis van jouw behoefte(n) vanuit je gevoel een kristal waarmee je kan gaan werken. Het is niet eens moeilijk … vertrouw maar op je buikgevoel.


Maria Magdalena kristal bewerking voor streepjespatroonHoe herken je nu een Lemurian kristal? Een heel typisch kenmerk van Lemurische kristallen is het streepjespatroon op een of meer vlakken. Je kan ze vergelijken met de ‘laagjes’ die je goed ziet op zwarte toermalijn bijvoorbeeld. De streepjes op een Lemurian kristal zijn voelbaar, hoe fijn ze ook zijn. Ze liggen ook typisch loodrecht op de ribben, terwijl het streepjespatroon op andere edelstenen evenwijdig met de ribben loopt. Hiernaast zie je een afbeelding waarvan we het contrast bewerkt hebben zodat de minuscuul fijne groefjes duidelijk te zien zijn. Dit kristal in onze webshop meet 31 bij 9 millimeter.

Heb je behoefte aan een schitterende Maria Magdalena Lemurian kristal, struin gerust rond in ons aanbod op onze webshop. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren via info@avalonbelgium.be.