Kristallen en edelstenen

Kristallen en edelstenen

Kristallen en edelstenen labradoriet geslepenEr zijn weinig mensen die niet gefascineerd worden door kristallen en edelstenen. De verschillende kleuren, de heldere kristallen, verschillende vormen, heel kleine tot gigantisch grote formaten, ruw en mooi geslepen … er is altijd wel een of andere kristal of edelsteen die je aanspreekt.

De meeste kristallen en edelstenen worden gevormd in het diepste van Moeder Aarde. Onder enorme druk en op temperaturen van meer dan 1500°C groeien ze gedurende duizenden en duizenden jaren. Bij aardverschuivingen of vulkaanuitbarstingen komen soms ader met kristallen naar de oppervlakte, waar ze door de mens kunnen worden ontdekt.

Door hun ouderdom, hun samenstelling en hun fysieke eigenschappen bestaat er sympathische resonantie met -onder andere- de mens. Dat wil zeggen dat er een wisselwerking, een wederzijds effect is op vlak van trilling (frequentie). Iemand met een natuurlijke gevoeligheid of mensen die hun gevoeligheid getraind hebben, kunnen deze effecten waarnemen. Vaak merkt men subtiel, of subjectief, bepaalde effecten zonder dat men zich er van bewust is dat dit een gevolg is van de interactie met een kristal of een edelsteen. Bijvoorbeeld: zich beter gegrond voelen wanneer men een zwarte toermalijn bij zich draagt.

Kristallen en edelstenen amethyst geodeWerken met kristallen en edelstenen is fenomenaal! Hier bij Avalon bezoeken we af en toe groothandelaars om onze voorraad aan te vullen. Heerlijk! We voelen ons dan altijd als kinderen in een speelgoedwinkel. De sfeer in dergelijke bedrijven is ook altijd bijzonder aangenaam.

We maken altijd tijd om met zorg speciale kristallen en edelstenen uit te zoeken voor onze webshop. Extra kristalpunten, fantoomvlakken, insluitsels … of ‘juwelen’ die Moeder Aarde ons meer recentelijk heeft geschonken, zoals Maria Magdalena Lemurian kristallen. Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar het is ontzettend leuk om bijzondere exemplaren te vinden. Die hoeven zelfs niet altijd duur te zijn. In onze webshop geven we telkens de special features aan die er zijn. Schoonheid zit in elk kristal, in elke edelsteen, het is gewoon persoonlijke smaak of je iets mooi vindt of niet.

Grotere kristalformaties, zoals amethyst geoden, zijn dankbare objecten om in je huis op een ereplaats te zetten. Het zijn waarlijk blikvangers voor iedereen die binnenkomt. Bovendien versterken ze een aangename sfeer in de ruimte. In een geode kan je andere stenen, of zelfs je glas water zetten om opgeladen te worden. De vorm van de geode leent zich daar perfect toe.

Je leest vaak over drinkwater dat met kristallen of edelstenen opgeladen wordt. Prima idee. Hou er wel rekening mee dat sommige stenen metalen bevatten die giftig zijn! Je ziet ook niet altijd of er bepaalde insluitsels of verontreinigingen zijn. Het is altijd veiliger om de stenen niet rechtstreeks in het water te leggen, maar in een plastic zakje of in een kleiner glaasje. Zekerheid voor alles.

Kristallen en edelstenen healing kristalWil jij graag zelf met kristallen en edelstenen werken, voor jezelf of voor anderen? Er zijn talloze manieren om er mee aan de slag te gaan.Je kan zeker je intuïtie volgen, het is veilig. Denk er wel aan dat sommige soorten vlijmscherpe randen of punten kunnen hebben. Obsidiaan bijvoorbeeld, ook wel vulkanisch glas genoemd, is wondermooi, maar het werd in de prehistorie alom gebruikt als mes. Hou dus altijd veiligheid in de gaten.

Een meditatiesessie met een aantal kristallen of edelstenen op het lichaam gelegd is heerlijk. Probeer het zelf, en geniet volop van de wonderlijke invloed van de schitterende geschenken van de natuur. Zoals een parel het resultaat is van een langzaam, moeilijk proces, net zo zijn kristallen en edelstenen het resultaat van een langdurig proces onder zware fysieke omstandigheden. Tijdens dit proces hebben ze ongelooflijke kwaliteiten verworven die ze maar wat graag delen met ons.

Heb je vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren via info@avalonbelgium.be.

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.