Reiki 1 opleiding

Date/Time
Date(s) - 02/07/2022
09:00 - 17:00

Location
Avalon Academie

Category(ies) Geen Categorieën


Reiki 1 opleiding juli 2022

Reiki 1 opleiding bij AvalonWaarom Reiki 1 leren?

Hoewel Reiki in onze Westerse wereld algemeen bekend is, weet niet iedereen welke mogelijkheden dit systeem biedt. In onze Reiki 1 opleiding gaan we deze mogelijkheden helemaal uitdiepen en leren gebruiken. Vaak kent men van Reiki enkel het gedeelte ‘behandeling’. En inderdaad, Reiki is een techniek om energetisch healing te geven, zowel aan jezelf als aan anderen. Reiki is echter zo veel meer, en kan jou zo veel meer bieden!

Naast healing is Reiki ook een prima hulpmiddel om te mediteren, om te relaxeren, een spiritueel pad of groeiproces, én bovendien een methode om gelukkiger te leven. Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden om Reiki toe te passen, voor jezelf, voor anderen, zelfs voor huisdieren en planten.


Reiki biedt een stevige houvast om actief je wel-zijn, je gevoel van gelukkig zijn, te vergroten


Is een Reiki 1 opleiding niet moeilijk?

Een Reiki 1 opleiding is absoluut niet moeilijk. Je hoeft niets van buiten te leren, en je moet geen ingewikkelde rituelen of technieken instuderen. Bij Avalon werken we met Usui-Reiki, eenvoudig en zonder franjes, rechtstreeks geïnspireerd door de bron, Mikao Usui, zelf.

Hoe verloopt de dag praktisch?

We beginnen de dag met een korte kennismaking, en een kleine meditatie. Vervolgens gaan we samen aan de slag met de theorie en de praktijk. Deze wisselen we regelmatig af, zodat het nooit saaie boel wordt. Wij geven les voor jou, niet voor onszelf. Dat betekent dat we tijd en accenten leggen volgens jouw wensen, noden en behoeften. En die zijn afhankelijk van je ervaring en je voorkennis over energetisch werk. Spiritueel en energetisch werk is niet stijf en bloedserieus. Bij Avalon werken we liever in een ontspannen sfeer. Eens lachen brengt vreugde en energie, en het maakt leren zoveel aangenamer.

Gedurende de dag verkennen we samen de theorie:
◊   wat is Reiki
◊   hoe en waar is Reiki ontstaan
◊   hoe zit het systeem in elkaar
◊   de methode het geluk uit te nodigen ofte de Reiki mantra’s/affirmaties
◊   praktische dingen over het geven van behandelingen
◊   ethiek voor de healer: wat doe je, en wat niet

Maar we doen ook oefeningen:
◊   gronden, aarden, centreren … verschillende namen voor eenzelfde belangrijke techniek
◊   Reiki geven in de praktijk, de knepen van een zelf-behandeling en een behandeling van een andere persoon

Bij de Reiki 1 opleiding hoort natuurlijk een cursusboek. Dat hebben we volledig zelf geschreven, en het is vooral bedoeld als naslagwerk. Om bomen te sparen, drukken we dit boek niet af, maar geven we het jou digitaal in PDF-formaat.

Tegen het einde krijg je de traditionele Reiki 1 inwijdingen/initiaties. Dit is een mooi meditatief ritueel waarin beide Reiki Masters jou verbinden met de Flow van de Universele Levensenergie. Het is een fijne bekrachtiging van jouw werk deze dag, en het signaal dat jij klaar bent om met Reiki te gaan werken. En daar hoort een Certificaat bij.

Voor de oefeningen is het handig om gemakkelijke kleding te dragen. Maak je geen zorgen, we doen niet aan acrobatie, maar relaxed kunnen werken is veel aangenamer dan voortdurend gekneld te zitten in een strak pak. Wij dragen ook graag een strak pak, maar dan liever voor een etentje :-).
Breng zeker ook extra een warme trui mee. Energetische oefeningen maken vaak dat je kou ervaart, je nadien warm omhullen is gewoon zalig!

Mag ik na deze Reiki 1 opleiding publiek met cliënten werken?

Na deze opleiding krijg je een Certificaat van onze Avalon Academie, en mag je zeker met cliënten werken in een praktijk. Precies daarom geven we les over ‘de praktijk van een behandeling, van bij de voorbereiding tot nadat de cliënt vertrokken is’, en over ‘ethiek, wat doe je en wat doe je niet’.

Wat krijg ik allemaal voor het cursusgeld?

Het cursusgeld omvat alles, er komen géén extra kosten meer bij. Je krijgt daarvoor:
◊   de opleiding
◊   het digitale cursusboek (van ± 100 blz.)
◊   de Reiki-inwijding
◊   je Reiki 1 Certificaat
◊   gebruik van onze edelstenen en geur-en kleuressences tijdens de opleiding
◊   koffie, thee en water à volonté, en the odd cookie (energetisch werk zonder zoetigheidje, kom nou)

Praktisch info

De Reiki 1 opleiding gaat door bij Avalon in Willebroek. We zijn vlot bereikbaar met de wagen, maar ook via openbaar vervoer. Het B-Rail station ligt op 300 meter bij ons vandaan, en bussen van de Lijn stoppen amper 100 meter van bij ons. We starten om 9.00 uur, probeer er een kwartiertje vroeger te zijn. Zo kan je rustig aankomen en kunnen we toch op tijd beginnen.

Voorzie je lunchpakket voor het middagmaal.

De dag, inclusief alles kost € 120,00. Wil je er graag bij zijn, schrijf dan tijdig in via info@avalonbelgium.be of via 03/289.90.67 of 0485/83.13.62.  Aarzel niet om ons te contacteren als je nog vragen hebt! Je bent zeker van je plaatsje na betaling op rekeningnummer BE52 9795 3901 0009 (BIC ARSPBE22) van Triest Willy. Vergeet niet je naam en ‘Reiki 1’ te vermelden bij de overschrijving.

We kijken er naar uit jou te mogen begroeten!
Rit en Willy

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.