Channeling kristal

Channeling kristal

Maria Magdalena Lemurian channeling kristal
Een Channeling kristal heeft typisch een vlak met 7 randen, en tegenoverliggend een vlak met 3 randen

Kristalpunten groeien uit tot verschillende vormen. Wanneer het hoofdvlak 7 zijden heeft, en het tegenoverliggende vlak een driehoek is, dan noemen we dit een “channeling kristal”. De naam channeling roept voor sommige mensen misschien spooky dingen op, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.


Channel is Engels voor kanaal. Een kanaal is iets dat twee watermassa’s met elkaar verbindt. In bredere zin betekent kanaal een open verbinding tussen twee elementen. En precies bij die verbinding helpt dit type kristal.


Een verbinding kan gaan van jezelf naar je Hogere Ik, je Ziel, maar ook naar je Innerlijke, je onderbewuste, je intuïtie. Zo boven, zo beneden. “Een verbinding maken” en “je Hogere Ik” … klinkt ingewikkeld, maar is het gelukkig niet. Het is zelfs zo dat iedereen het gemakkelijk kan, als je het niet te ver gaat zoeken.

Contact te maken met je Hogere Ik is contact maken met je Hogere Wijsheid, je Ziel. Zoals je misschien weet, noemen we dit bij Avalon ‘je blauwe veld van integriteit’. Voor dagelijks gebruik, om het zo te noemen, volstaat het om even met je aandacht bij jezelf te komen, en even te checken of je gedachten en je acties overeenkomen met wat je integer, correct vindt.

Wil je eerder op spiritueel vlak in verbinding komen, dan kan dat met je Gidsen of je Engelen. Deze techniek vergt meer oefening. We komen daarmee bij een andere betekenis van het woord kanaal, namelijk zoals een TV- of radiokanaal: beeld en klank worden doorgestuurd zodat jij ze kan waarnemen.

Een TV-beeld kan gestoord zijn als het kanaal niet helemaal zuiver is afgesteld. Dan zit er ruis op het kanaal. Beeld en klank komen niet goed of zelfs niet door. Daar heb j natuurlijk niets aan. Hetzelfde geldt voor de verbinding met je Gidsen of Engelen. Hoe minder ruis op de verbinding, hoe beter de kwaliteit van de informatie die je doorkrijgt.


Channeling kristallen zijn een formidabel hulpmiddel om al deze verbindingen tot stand te helpen brengen, en ze zuiver te maken. Hun krachtige energie werkt concentrerend. Via de kristallen krijg je Licht en Liefde doorheen het kanaal.


Hoe herken je een Channeling kristal?

Maria Magdalena Lemurian Channeling kristalTypisch voor een Channeling kristal zijn twee bepaalde vlakken. Een vlak, vaak het grootste, telt precies 7 randen. Op de afbeelding hebben we ze aangeduid, zodat ze goed te zien zijn. Het vlak dat er recht tegenover ligt, telt 3 randen, en vormt dus een driehoek. We noemen dit een 7-3 formatie. Om een Channeling kristal te herkennen, hoef je dus enkel zorgvuldig de randen van de vlakken te tellen.
Stel dat je een kristal vindt met meerdere vlakken met 7 en/of 3 randen, dan heb je wellicht een Transmitter kristal of zelfs een Dow kristal, ook Trans-Channeler kristal genoemd. Deze zijn heel bijzonder en zeldzaam.

De 2 kenmerkende vlakken van een Channeling kristal hoeven niet exact symmetrisch te zijn. Dit heeft geen invloed op haar werking. Ook de grootte van het driehoekige vlak is niet van belang. Als je kristallen aankoopt, telt jouw smaak en jouw aanvoelen. Zelfs indien er stukjes van een rand weggebroken zijn, blijft het een Channeling kristal. Het tellen van de vlakranden wordt alleen een moeilijkere klus.

Let wel goed op, vooral bij kleinere kristallen zijn kleine extra vakjes niet altijd duidelijk zichtbaar. Probeer goed te kijken, en gebruik desnoods een vergrootglas. Anderzijds is het ontzettend leuk om je kristallen een voor een te onderzoeken, op zoek naar een Channeling kristal. En groot is de vreugde als je een exemplaar ontdekt!

Beide afbeeldingen op deze pagina tonen kristallen die je vindt in onze webshop.

Voel jij je aangetrokken om de kracht van een Channeling kristal te ervaren, struin gerust rond in ons aanbod op onze webshop. We geven in deze PDF alvast enkele eenvoudige oefeningen. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren via info@avalonbelgium.be.