Wanneer een cirkel rond is …

Wanneer een cirkel rond is …Opwaartse spiraam Avalon

Of jij dit soms ook ervaart, beste lezer, weet ik niet. Ik alvast wel, opnieuw op dit punt in de tijd zelfs. Na heftige tijden, die best verwarrend en vermoeiend zijn, komt er ineens die stroomversnelling. In al die heftigheid rondom je lijkt dat er nu net niet meer bij te kunnen. En toch …

Beslissingen moeten genomen worden, keuzes moeten (dringend) gemaakt worden. Ingrijpende veranderingen. Dingen opgeven, achterlaten ook. En aanvankelijk roept dat emoties van falen en schuldgevoel op. Het lijkt alsof je voor niets veel tijd en energie in een project hebt geïnvesteerd. Terwijl een project soms ook gewoon afgewerkt is.

Elke omweg biedt een kans. Elke ‘verkeerde afslag’ levert je iets op. En aan het einde van de rit blijkt vaak dat de ‘verkeerde afslag’ net de juiste was. En zo krijg je resultaten die boven je verwachtingen liggen. Dit is het punt waarop een cirkel rond is, een cyclus overgaat in een volgende. Deze fase gaat gepaard met een kwaliteit van rust.

En als je die rust pakt, komt er ruimte, vallen puzzelstukken op hun plaats. En dat geeft een goed gevoel. Zelf ervaar ik dat als opnieuw ‘thuis’ aankomen na een lange reeks omzwervingen. Ik word opnieuw dichter gebracht bij wat essentieel is voor mij.

Dit is het punt waarop je het dichtst bij jezelf komt, zeg maar je persoonlijke periapsis. Dat stelt je in staat om op alle niveaus dichter te staan bij wat in jou leeft, bij wat jij wil en wat jij niet wil.

Precies deze unieke combinatie van rust en herkenning bieden je een grandioze mogelijkheid om correcte beslissingen voor de toekomst te nemen. Als je de kans aangrijpt.

Deze laatste dagen heb ik de kans alvast met beide handen aangegrepen, samen met mijn allerliefste partner Rit. Nadenken, voelen, dromen, terugkijken en vooruit kijken, en … vooral veel praten. Ons verder Pad wordt duidelijk, ontdaan van sluiers, en verrijkt door ervaringen.

We brengen alle elementen samen die we geleerd en verzameld hebben gedurende ons leven. En we distilleren daaruit de resultante. En dan komt het allerleukste: wij gaan samen zelf invullen op welke manier we ons Pad willen gaan! Samen, in Liefde en Overgave, niet enkel voor elkaar en voor onszelf, maar ook voor de wereld rondom ons.

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.